portföljen blir hemma

Fredag och hemma igen efter sista utbildnings veckan. Blev rätt sent inatt innan man lade sig på kudden. Mycket nytt att smälta och en del saker att fundera på. Men nu lämnar jag jobbet åt sidan för en helg fylld av fest och skoj. Det nalkas bröllop och det skall bli kul att få träffa släkten igen. Detta innebär ju att det bli bloggpaus åtminstånde fram till söndag.

Så go vänner..Ta hand om er och ha en riktigt bra helg.

PS...Ville du ha tårta eller hihi??

So loong

Hejs!

Slutspurt, avslut och byggande.

Jaha då var man nästan klar med utbildningen och endast dagens arbete återstår. Det har varit en spännade men framför allt en lärorik vecka. Jag har verkligen lärt mig en heldel om hur mycket det skiljer sig från folk till folk beroende på var i landet man bor..

Man hinner fundera mycket när man e ute och jobbar. Det är en del ensamma timmar så man har möjlighet att sortera in olika tankar och prioteringar..Fortfarande talar empatin åt vissa håll och jag tar beslut som jag helst eller egentligen lovat mig själv at låta bli eller sluta med för att kunna gå vidare..men men..Allt har sin tid. Jag har i efterhand förstått att vissa av mina kanske felaktikga beslut de senaste åren lärt mig mycket om mig själv och hur jag vill eller inte vill leva i framtiden. För att vara stark måste man ha 2 stabila ben. För att vara ett team måste båda ha viljan och kämparandan men framför allt ett mål.

Det är fortfarnade v 35 och jag skall inte sticka under stolen med att det var en tuff start. Iallafall för mig. Planeringen att bygga blev till rivning...Nej nog om detta. Ärligt..Sista texten från min sida om svackan v 35.

Hur som helst så tänkte jag att det där med byggandet lär jag ju fixa så jag skickade syrran och hennes mycket sympatiske pojkvän till Ikea för att inhandla diverse saker som behövs i lägenheten + lite till hehe..Kom ju på att datorn jag klinkar på nu faktiskt får åka med till Nyköping med sista flyttlasset på söndag så jag inhandlade en ny bärbar när jag endå var i shopping-träsket "SMILE"..onödingt då jag har en rätt så ny stationär hemma redan. Men e man lite pryltorsk så e man.

Som sagt sista dagen här i Borlänge och Buskåkers. Här e en länk på det stället vi spanderat veckan:
http://www.buskakers.se/bild.htm

Slutligen en liten #BLINK# till min telefon som har plingat och fått mina smile-band att lyfta under veckan. Trevligt.

Ha en trevlig dag

Avklarat i plural och fest

Så äntligen var sista passet på elektronik kedjan Expert Stormrknad avklarat och inte kunde man låta bli att handla på sig onödiga grejer hihi... mer blir det för igår var min vän i Nyköping hem och packade sina grejer... eller hem och hem..nu e d slut med det. Men alltid välkommen att hälsa på.

Nu e det full fart på nya jobbet som gäller. 100% e det jag vill satsa. Möjligheterna är oändliga. Denna chansen missar jag inte. Goda nyheter till helgens bravader..Det blir yttligare festligheter. Även fått yttligare en dag ledigt i helgen. Men sen..så tusan. Nu skall jag dock köra klart utbildningsperioden veckan ut. Två dagar kvar.

Dags att dra ett par andetag på kudden...


Hemmaplan och värdefulla siffror

Söndag och någon dag att ta igen sig. Inte för att man legat på latsidan inte. Blev ju inge Norge på grund av olika anledningar..Men det blev en riktigt bra helg med grabbarna och någon förvirrad fröken hann med oss oxå..Trevligt har det varit iallafall. Mycket bil relaterade evenemang under helgen och ÄNTLIGEN sken solen. Tidiga morgnar och sena kvällar. Söndagen har annars tillbringats norr om dala-älven och med en heldags utbildning. Har dock återvänt hemåt för att fixa lite saker med min vän i Nyköping. Hon kikar förbi och skall hämta lite saker som kommer att behövas i nya lyan..Men allt får hon inte med sig nu, Loppan förblir kidnappad yttligare någon vecka :-)

Så slutligen..V35..För mig en siffra som betyt mycket denna sommar. Något som gett mig en ljusglimt och kanske en del förhoppningar. Under senare tid har detta dock förändrats och blivit till en jobbig siffra och en önskan om att bläddra vidare..och vem vet, kanske är det precis vad jag har gjort? Kanske kommer v36 bli den mest fantastiska som varit?! Talet 16 är oxå en siffra och har under de senaste åren förföljt mig med både ont och gott...Men det är en helt annan historia... So loong Hejs!

Veckoslut och sinnesro

Sådär ja..Då var mn vecka här i Gävle nästan slut. Endast en dag återstår. Här ovan hoppas jag nu att det skall ligga en bild på detta paradis Engeltofta där jag spenderat mina nätter under utbildningen. Som jag tidigare skrev så är omgivningen otroligt vacker. Det är synd att jag inte hunnit njuta mer av den natur som omges av vatten och underbar utsikt. Här är en länk till denna oas som jag varmt rekomenderar er. www.engeltofta.se I morgon är som sagt sista dagen men min vecka slutar inte där. Så fort jag kommit hem skall jag bara byta packning och bil srn bär det av till norsk kusten över helgen för firande och lite lugn och ro. Förhoppningsvis får vi fint väder så man kan doppa sig i havet och poolen. Jag längtar till de nyfiskade krabborna, hummrarna, räkorna och allt vad havsriket har att erbjuda..Blir nog 1 eller 2 rignes oxå hehe.. Sammanfattningsvis kan jag konstatera att detta har varit en lärorik resa för sinnet, själen och själkänslan. Kanske hinner jag in en snabbis innan jag drar vidare annars så får ni ta hand om er och varandra tills jag e tbax So Loong Hejs!

Vakna nätter och solsken

De blir sena kvällar..Ja och det får man nog vänja sig vid. Efter en dags arbete så träffas man och går igenom dagen vilket e riktigt bra. Någon har alltid något att berätta och man blir en erfarenhet rikare. Kanongäng här uppe må jag säga. Inte så mycket att skriva mer än att allt flyter på och att vädret till min stora förvåning strålade upp och solen sken hela dagen, precis som humöret. Imorgon förmiddag tänkte jag utforka naturen runt hotellet. Det ser så vackert ut med utsikt över vattnet och båtarna som glider förbi. Mer om det i morgon. So Long Hejs!

Underbar natur och Tack Telia

Haha...MBB is tha shit alltså..Här har man stått och sålt det till kunder men aldrig riktigt nappat själv. Fram tills idag dvs. Satt och funderade på vilken operatör man skulle välja, vi säljer ju lika mycket av Telia som Tele2. Inte riktigt fått förtroende för 3 och Telenor. Men det beror nog mest på okunskap. Hur som haver så träffade jag på ett par Phonehouse säljare när jag var i Nyköping förra veckan och dom var alla eniga om att Telia är bäst. Jag lyssnade på deras råd och innan jag drog iväg på veckans utbildning tjackade jag Telias MBB på mitt gamla jobb. Så här e jag nu på hotellrummet som inte har någon tv, radio eller andra nödvändiga morderniteter..Tack Telia.

Annars har dagen varit fullspäckad med utbildning och träning. Just ja..Ìncheckningen blev rätt snurrig då jag först ringt hotellet för att få guidning när jag var i närheten. När jag väl dök upp fanns inte en enda personal på plats. Tomt på kontoret och tomt i baren trotts att det stod fullt med törstiga gäster och väntade på servering. Jag ringde igen men inget svar..Signalerna gick ju fram för det ringde i bartelefonen...Men men..lätt stressad och något uppretad drog jag iväg. Hade inte höga tankar om syltan trotts en underbar omgivning och natur. Jag ringde till Utbildningschefen och var allt annat än nöjd. Men då tog det tydligen fart i farstun..De visar sig att min utbildare även är delägare i hotellet och att han ringer upp och säger ett par väl valda ord till de anställda. När jag kommer fram till kursen som hålls på ett kontor i stan så får jag veta att hela peronalstyrkan på hotellet tagit en trevlig gemensam lunch....Så kan det vara. Men tillbaks till mitt nya jobb och utbildningen, det hela är som formsytt åt mig och min person..Hur bra som helst. Känns riktigt redan nu och det blir bara bättre. I övrigt en Fullspäckad vecka med allt ifrån utbildning till Norge resan med familjefest planerad. Men först skall jag göra nytta och lära mig detta.

Nu blir det till att nanna kudde.

So Loong

Hejs!

Stickande frågor och regn

Sent sent men jag hinner in en snabbis och skriva av mig lite. Ingenting gick som jag ville idag. Allt som kunde gå fel passade på att inträffa på min näst sista dag. Välta kylskåp, frågvisa okunniga och egentligen totalt ointresserade kunder eller som final..getingstucken...Jag gick hem. Kvällen blev på grund av vädret inte heller nå vidare. Fick bli en rulle. Inte helt fel och filmen var riktigt bra. Nånting med Koumar och...flykt från Gotanamo. Klart rolig film.
Ringde även ett jobbigt men nödvändigt samtal idag. Jag har gruvat mig och dragit ett par dagar. Det blev varken bra eller dåligt. Bara lite tyst och undrande i andra änden..som väntat ungefär me nu e d iallafall gjort.

Nu e d bara timmar kvar innan utbildnings veckan börjar. Först lite information på mitt nya kontor sedan bär det av uppåt landet. Som jag har skrivit förr så e jag tok-taggad in för detta. Får se hur det går med uppdateringen..Hinner jag tjacka ett mobilt bredband så e d nog lugnt :-)

Annars...Ta hand om er..vilka ni nu är som läser..eller kanske rättare sagt..OM någon nu läser...

So looong

Hejs!

Laddning och passning

Söndag och mitt näst sista pass på gamla jobbet. Sen e man ledig i från det i hel vecka. Men inget rygläge här inte. Jag skulle ha dragit iväg på utbildning ikväll efter jobbet men jag får lite andrum och drar iväg imorgon istället. Sen e det full fart på bortaplan hela veckan. Jag e taggad och tror fullt ut på detta. Min resa innebär ju inte bara massa nytt för mig. Min lille vän Loppan måste ju få bästa kattvakterna som kan tänkas. Det blir till att köra henne till mamsen och papsen.

Detta blir spännande i alla avseenden

So long

Hejs!


Verklighetens avstånd

Då var man tillbaka i verkligheten igen. Tillbaks till vardagen, men bara för en stund. Utbildningen gick riktigt bra och det känns som detta är rätt för mig. Mycket kvar att lära men ändå, känslan finns där.Hösten är fullbokad så långt jag kan se. Skönt att få fokusera och hålla sig sysselsatt. Denna helg skall jag dock jobba mina sista pass på mitt gamla jobb. Motivationen är det väl sådär med men jag har lovat mig själv att göra detta till de bästa dagarna sedan jag började. Flaggan i topp som man brukar säga.

Ja så till min före detta bättre hälft. Så nära men ändå så in i norden långt ifrån. Det är så. Så är det.
Jag längtar till norska kusten. Sist var det en nytändning för OSS, det skulle det ha varit denna gången också. Nu är det bara JAG....

Förutom jobb jobb jobb så väntar en hel del trevliga sido aktiviteter i helgen. Skall bli riktigt trevligt.

So loong

Hejs!


Laddad höst lättar

Tisdag och jag har hittat formen igen. Vilken tur att det bara var en svacka..Men motivationen ligger på annat håll och imorgon..eller idag om man kikar på klockan, bär det av för utbildning till Södermanland. Det blir en kort vända för att sedan fortsätta på det gamla jobbet fredag och resten av veckan ut. Jag e laddad och full av förväntningar. Taggad till tänderna :-) 

Det känns som att dagarna bara blir kortare och kortare. Mörkret kommer snabbare och snabbare. Skönt att man fyller hösten med jobb så att man inte får för mycket "tråk-tankar" om väder och vind. Annars har dagen faktiskt varit riktigt bra. Fullt upp på jobbet och ännu mer att göra efter..Nu skall jag plugga produkt kunskap inför morgondagen...

Visst ja..Jag skall ju naturligtvis träffa min före detta bätte hälft oxå. Det är på tiden att vi faktisk ses och pratar lite. I och försig så skall jag ta med lite grejjer som hon saknat. Alltid trevligt när gör man någon glad.

SO looong

Hejs!

Måndag..Äntligen tisdag

Glöden ÄR borta. Jag är där men ändå inte. Jag kämpar med att hålla känslan vid liv men det går inte. JAG, kämparandan, kemin, kicken...Inget finns kvar. Jag försöker hitta rätt väg för att hålla "DET" vid liv men blir hela tiden påmind om att det inte längre är vi. Kalla mig otrogen..kalla mig falsk..Men det är nog bäst såhär..Jag är redan där, i tankarna, i sinnet, svävande, upprymd. Fylld av lust och vilja. Jag är nog redo att börja mitt nya jobb "SMILE"

Jag har alltid gillat katten Gustaf. Varför? Jo för att han har så rätt när han alltid klagar på måndagar. Denna var nog en av de värsta på väldigt länge. Allt gick segt och trögt på jobbet. Kvällen blev inte rikigt som jag tänkt. Men det kommer ju en tisdag..den e föresten i skrivande stund redan här...Yeees..Känns redan bättre.

Slutligen..bra nyheter har rullat in under kvällen...Jag e MYCKET NÖJD, så förhoppningsvis slut på de mardrömmar som stört mig de senaste nätterna. Strax dax att knocka kudden och ta reda på det.

Hejs!

Regn och tända ljus

Helgen i sammanfatning..Ja regn är väl ordet som säger det mesta just nu. Det blev en trevlig tillställning med en hel del bilar och mycket folk vädret till trots. Kan bara tänka mig hur mycket folk och bilar det skulle varit om solen stekt :-) Det jag med flera reagerade på var att ordningsmakten åkte runt och filmade alla som var och tittade på utställningen...Men kom igen nu..Varför skall en pappa som tagit med sin son för att titta på bilar finnas med på polisen span-video? Eller Lisa 16 år som hänger med sin kille eller kompisar som har ett stort bilintresse. VAD BEGÅR DOM FÖR BROTT?? Den lokala blaskan var på plats för att få en bild om vad som sker med Västerås motor intresserade och hur myndigheterna ställer sig till intresset..Skall bli intressant att få läsa artikeln..Jag sade ett par valda ord om vad jag anser...Spänning hehehe

Jag har även kommit på att släcka i lägenheten och bara ha tända ljus inger en skön känsla av harmoni, lugn och ger tid till tankeverksamhet..Tänk att det skulle ta över 30 år att inse det. Man slutar aldrig förvånas.

Annars jobb som vanligt i veckan och dessutom utbildning inför nya jobbet. Söndagen och veckan går mot sitt slut..

Slutligen. Jag hoppas att vi som haft lite jobbiga dagar ser ljuset i tunneln och håller i.. För det måste ju ljusna igen! Ellerhur?! Hejs!

Vädret påverkar

Vädret är verkligen inte på min sida nu..Jag hade så mycket planer på lite bilrelaterade evenemang ikväll och SMHI lovade ju sol...eller iallafall uppehåll. Å andra sidan är man ju bjuden på fest, men jag har ingen ork. Jag har ingen lust. Vill bara vara och flyta runt och bara ja få vara helt enkelt..Inte på humör att dra på party-smilet och glida in i ruset...Vill inte.
Tänker tillbaka:
Vid dessa väderföhållanden, för några månader sedan så hade VI varit och handlat något gott att äta och något gott att dricka för att sedan laga ordning det goda tillsammans, eller jag var väl bara med och höll sällskap :-(  Kocken däremot var VÄRLDENS BÄSTA och jag erkänner att jag varit riktigt bortskämd med ALLT som tillagats här hemma (med betoning på ALLT)

Naturligtvis är det inte bara maten som saknas mig...

Jag får väl nöja mig med att TACKA mina underbara föräldrar för kräftorna som dom bjöd på igår. Och även Herr och Fru P för de hembakade pizzorna, Herr P är förövrigt Italienare, och riktigt trevligt sällskap F & E.

PS..Nästa gång solen skiner så får Cricke åka cab. Thats a promise.

Hejs!
  

En värld av möjligheter

Så var det äntligen klart. Yeees!
I våras fick jag veta att jag inte längre skulle jobba kvar på den hemelektronik kedja jag började hos i december. Det kändes tråkigt med tanke på att jag har varit och fortfarande är en av de bästa i butiken. Samtidigt som jag stormtrivts med kolegorna och chefen. Jag hoppades att det kanske skulle dyka upp en lösning men så blev det alltså inte. Hur som haver så tog jag kontakt med en av dem jag tidigare sökt jobb hos och vi tog ett möte i veckan och idag knöt vi ihop säcken. :-)

Jag kan numer titulera mig försäljnings chef i min region. Detta är en riktig utmaning och jag känner att detta e helt rätt för mig. Denna sortens chans får man bara en gång. Så nu e man inne i säkerhets-branschen :-) SWEET..

Annars e d ju fredag och det blev middagsbjudning med hemlagad pizza..jo man tackar.. Skall även på en liten snabb visit innan det och äta lite egen fiskade kräftor..Det går bra nu

Hejs!

Traditioner till för att brytas

Vanligtvis så innbär torsdagar kyckling-kväll nr 1.
Det kan innebära med pommes, potatissallad, mimosa med långfranska i vitlök. Detta kryddas vanligtvis med efterlyst på tv3 och därefter en krogrunda senare på kvällen. En perfekt torsdag för "Pertan" hehe...Men inte ikväll och antagligen inte nästa torsdag heller..Jag har insett att grunden och pelaren till att jag skall kunna förändra mitt liv och kanske växa upp är att bryta många av mina tryggheter, principerna och självklara traditioner.
En självklarhet? NEJ Men ett måste för framtiden.

Torsdagen har annars varit rätt så regning och det har varit svårt att hitta på nåt som drar på smile-banden..Det blev till att tvätta, städa, klappa loppan och käka..Har laddat med film och en ny dvd-spelare (dom andra 2 har gett upp) så nu väntas lite komedi med Loppan som förövrigt är mitt största fan.  Jag funderar på att anmäla henne till Idol Sverige. Hon har satt nytt rekord i höjd hopp här hemma..Kanske kan det vara en idé..skall spåna vidare på det

Hejs!

Från tomrum till mellanrum...Fullsatt

Att ge sig tid till att andas och att få tänka efter är få förunnat. Man hör hela tiden om människor som gick för långt..eller in i väggen. I det tomrum som hela sommaren susat runt mig och ständigt gjort sig påmint så tog jag chansen att stanna upp försöka jaga ikapp mig själv. Det har varit en intensiv verksamhet för de få celler man har. I ett par dagar befann jag mig i ett mellanrum av tankar, känslor och funderingar. Jag menar denna sommar har för min del inneburit avsked, avsked och återigen avsked. Det såg ut som att det skulle fortsätta så en lång tid framöver så att försöka få allt på plats var den enda möjligheten för att inte hamna på ett flytande isblock. MEN igår skedde så äntligen återseende i plural.
Det ena kommer att berika mitt liv under en lång framtid och kommer sköta den diciplinerade vardagen. Den andre...Ja det återstår att se...

Förövrigt bestod gårdagen av biltvätt, mc-körning, takisolering, fullsatt HWK-garage och andra "lill-lördags" sysslor.

Fundering:
En gemensam väg med olika avfarter som sedan har samma ände. Det låter ju logiskt om man skall följa klyschan "Alla vägar bär till Rom"

Det ÄR skönt att få tänka inbland.

Ruta1. Första steget i resten av mitt liv

                       Det finns bara ett ord som beskriver denna blogg

                                                "CONFESSION"


Jag vet inte vad jag tänkte, jag bara handlade, det kommer få konsekvenser. Konsekvenser som kommer förfölja mig resten av livet. Det är dags att ta smällen. Dags att vakna. Den bittra smaken påminner mig hela tiden om det ljuva, oskyldiga, soliga, trygga och varma...det som jag precis nekade mig själv att fortsätta ta del av.

Detta ÄR mina CONFESSIONS


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0